Verkocht

J.W. Racerstraat 4 Enschede Overijssel Enschede Boddenkamp Nederland

Omschrijving

Nu te koop! Een parel van een woning waar modern en geschiedenis elkaar ontmoeten!
Een unieke woning uit 1903, gebouwd door van Heek als koetshuis, met een bijzondere, speelse indeling en prachtige afwerking. Het ontbreekt nergens aan bij deze luxe, volledig gerenoveerde woning. Denk hierbij aan de mooie visgraat- en gietvloeren, royale keuken met groot eiland en de combinatie van glas met staal.

Naast dat de woning vol karakter zit, is deze tevens ook nog op een erg gewilde plek gelegen. Daar waar je aan de ene kant het van Heek en Ledeboerpark op steenworp afstand hebt, fiets je via de andere kant zo het centrum van Enschede in. Dus niet alleen de woning, maar ook de ligging biedt het beste van twee werelden.

Indeling woning

Begane grond:
De entree bevindt zich aan de zijkant van de woning, waar je binnentreed in de bijkeuken, voorzien van alle gemakken. Zo is hier voldoende berg-werkruimte door middel van het geplaatste keukenblok. Hier bevindt zich tevens een extra wasbak en de droger-wasmachine opstelling. Vanuit hier loop je de luxe tegemoet! Een lichte riante open ruimte met vloerverwarming, waar gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen en waar op speelse wijze de keuken, eetkamer en woonkamer met elkaar verbonden worden. De achtergevel bestaat volledig uit glas waardoor er een heerlijke lichte living gecreëerd wordt en buiten naar binnen wordt gehaald. Door middel van een schuifpui betreed je een overdekt terras, welke aansluit op de woning. Hierdoor wordt je leefruimte nog meer vergroot. Vanuit hier loop je door in de fijne, onderhoudsvriendelijke tuin met berging. De keuken heeft een groot kookeiland en is voorzien van alle gemakken, zoals inbouwapparatuur, volop werkruimte en uitzicht op de tuin. De moderne gietvloer loopt over in een warme visgraat parketvloer. Ook de historie blijft deels zichtbaar door de authentieke details van baksteen en staal. Vanaf de keuken heb je via een stalen deur toegang tot de moderne hal waar de gietvloer en vloerverwarming doorloopt. Hier bevindt zich de toilet met fontein en kun je twee slaapkamers bereiken. Een van de slaapkamers heeft aansluitend een inloopdouche en wastafel met meubel.

Eerste verdieping:
Via de hoogwaardige zwevende trap waar de combinatie is gemaakt van hout en staal, betreed je de eerste verdieping. Ook hier is aan elk detail gedacht. Middels een glazen deur kom je binnen in een (nu in gebruik als) kantoor. Vanuit hier houdt je een fijne betrokkenheid met de begane grond doordat je via de raampartij de bijzondere living in kijkt. Via deze kamer heb je toegang tot een ruime derde slaapkamer met inbouwkast en een volledige, riante badkamer. Deze badkamer is voorzien van vloerverwarming, grote ramen, een royale inloop douche, een vrijstaand mat wit 2 persoons corean ligbad, dubbele wastafel met wastafelmeubel, afgescheiden tweede toilet, handdoekradiator en inbouwkasten.

Tuin:
De tuin is via achterom bereikbaar en is speels maar onderhoudsdarm ingericht met heerlijk terras. Ook kun je vanaf deze tuin de berging bereiken en gebruik maken van een fijne overkapte zit (aansluitend op de woning).

Informatie over de woning
Woonoppervlakte: 167 m²
Inhoud: 663 m³
Perceeloppervlakte: 301m²
Bouwjaar: 1903
Cv- Installatie: Nevit 2016 (eigendom)

– Volledig (van fundering tot dak) hoogwaardig gerenoveerd in 2016;
– Unieke woning waar modern en historie samen komen.
– Luxe afwerking met o.a. vloerverwarming, knipvoeg, visgraat parket- en gietvloeren
– Riante keuken met groot eiland
– Autoluwe straat waar kinderen nog op straat kunnen spelen
– Bij de koop is een waarborgsom/bankgarantie vereist van 10% van de koopsom;

Lees de volledige omschrijving

Hoe kunnen we helpen?

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, geschakelde woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
167 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
27 m²
Externe bergruimte
11 m²
Perceel
301 m²
Inhoud
663 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, toilet, vloerverwarming, wastafelmeubel
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie

Energie

Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Nevit ( gestookt uit 2016, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Enschede K 2732
Oppervlakte
301 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
275-K-2732

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, zijtuin
Achtertuin
81 m²
Ligging tuin
Gelegen op het noordoost bereikbaar via achterom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden